0

Aardappeltaart van Paris en Bergerac

Deze aardappeltaart ziet er niet alleen heel erg kleurrijk en lekker uit, de taart is ook gemakkelijk te maken en je kunt hem maken van allerlei soorten aardappelen. Zoals bijvoorbeeld Exquisa’s. Voor dit recept heb ik de Bergerac en de Paris gebruikt, waardoor je een hele mooie kleurrijke en lekkere aardappeltaart krijgt. Voor deze taart kun je eindeloos variëren met aardappelrassen. Dit recept is geschikt voor vier personen (hoofdgerecht).

*Wat trouwens  interessant is om te weten, is dat Bergerac een hoge concentratie aan anti-oxidanten bevat. Anti-oxidanten zijn belangrijke stoffen voor een gezonde stofwisseling van het lichaam. Ook is de Bergerac goed tegen Kanker.


Benodigdheden:

  • 250 gram aardappels van het ras Paris.
  • 250 gram aardappels van het ras Bergerac.
  • 3 eetlepels lichtbruine basterd suiker.
  • zout en peper naar smaak toevoegen.
  • 3 takjes tijm.
  • 3 eetlepels olijven.
  • 295 gram zongedroogde tomaatjes.
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg.
  • Quiche springvorm .


Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook of stoom de aardappels 15 minuten met schil. Laat ze even afkoelen en halveer de aardappels daarna.
  3. Bedek de quiche vorm op de bodem met bladerdeeg. En bestrooi de aardappels met suiker en zout naar smaak. Ris de blaadjes van de tijm en doe de blaadjes bij de aardappels.
  4. Leg de helft van de aardappels met de platte kant naar boven op de onderkant van de quichevorm en zorg ervoor dat de hele bodem vol ligt met een laag aardappels. Let trouwens ook goed op dat de Bergerac en de Paris mooi door elkaar verdeeld zijn voor een mooi resultaat.
  5. Leg de helft van de zongedroogde tomaatjes en olijven tussen de aardappels. En bedek de laag aardappels met de bladerdeeg, zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg elkaar overlappen.
  6. Leg de tweede laag aardappels op de taart en verdeel de twee soorten aardappels weer mooi door elkaar. Doe daarna de laatste olijven en zongedroogde tomaatjes tussen de aardappels en bestrooi te taart nog een beetje met tijm, zout en peper naar smaak.
  7. Zet de taart in de oven en bak de taart gaar in ongeveer 45 minuten.


Eet smakelijk! 

Nieuws