0
Recept biologisch Bergerac desembrood

Recept biologisch Bergerac desembrood

Ingrediënten

  • 1.000 gram tarwebloem
  • 18 g zout
  • 640 water
  • 250 desem (desem kan je ook vervangen door gist 20 of 30 gram)
  • 400 g aardappel


40 minuten op 210 graden


Bereiding

Schil de Bergerac aardappeltjes en snij deze in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een kom en roer dit goed door elkaar, totdat de bloem al het water heeft opgenomen. Laat het dan, afgedekt 20 minuten rusten. Kneed het deeg ongeveer 10 tot 20 minuten goed door tot er een soepel deeg is ontstaan. Vervolgens van het deeg een bal vormen en in een licht ingevette kom doen. Dek deze af en laat het op kamertemperatuur 2 tot 3 uur rijzen.

Strooi kruiden (rozemarijn ) in een kom. Haal het deeg uit de kom, kneed het lichtjes door en vorm weer een bal, strooi hier een beetje meel over en leg het met de goede kant naar beneden, in de kom met rozemarijn. Strooi ook nog wat meel over de bovenzijde van het deeg. Laat het deeg (afgedekt) voor de tweede maal rijzen op kamertemperatuur, dit keer 4 á 5 uur.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg het brood op bakpapier op een bakplaat en doe het in de oven. Bak het brood in ca. 40 min. goudbruin. Laat het brood op een rooster goed afkoelen, voordat je het gaat snijden.


Variatietips

-    Uien en rozemarijn
-    Volkorenbloem i.p.v. tarwebloem
-    Karwijzaad toevoegen


Nieuws