0
TPC Aardappelsoep

TPC Aardappelsoep

Ingrediënten


Montreal aardappelen (1 kg) geschild en in stukken gesneden


  • Groentebouillon
  • 2 uien (gesneden)
  • (winter)wortel/peen in stukken
  • Zout/peper
  • Room
  • Olijfolie
  • Kervel (fijn gesneden)
  • Mosterd
  • Stukjes gerookte zalm

Bereiding

In soeppan gesneden uien licht bakken in olijfolie. Aardappelen en wortelen er bij doen.
Bouillon en water toevoegen tot aardappelen bedekt zijn. Koken tot het gaar is.
Met staafmixer wortelen en aardappelen pureren. Eventueel soep iets verdunnen. Room naar smaak toevoegen. Zout/peper naar smaak toevoegen. Een paar scheppen mosterd toevoegen. Fijn gesneden kervel toevoegen. Even laten doorkoken.
Stukjes zalm toevoegen als de soep is opgeschept.

Variatietips

-     Hollandse garnaaltjes

-    Kleine uitgebakken spekjes i.p.v. zalm

-    Schepje pesto in de soep(kom) voor het opdienen
-    Koriander i.p.v. kervel




Nieuws